C# IEnumerator nedir Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

foreach : is a C# construct/facade in a sense in that you don't need to know how it works under the hood. It internally gets the iterator and calls the right methods for you to concentrate on what you want to do with each item (the contents of the foreach block).

The following example shows an implementation of the IEnumerator interface for a collection class of custom objects. The custom object is an instance of the type Box, and the collection class is BoxCollection. This code example is part of a larger example provided for the ICollection interface.

C# IEnumerable kullanımı bayağı basittir ve çoğunlukla koleksiyonlar üzerinde işlemler icra etmek sinein tercih edilir. İşte aşama girişim nasıl kullanılacağına dayalı detaylı bir tafsil: Yeni bir sınıf oluşturun: İlk olarak, IEnumerable arayüzünü kullanıvermek muhtevain bir derme sınıfı oluşturmalısınız. Örneğin, adidaki kadar bir sınıf tanılamamlayabilirsiniz:

Important Some information relates to prerelease product that may be substantially modified before it’s released. Microsoft makes no warranties, express or implied, with respect to the information provided here.

Kısaca uzun lafın kısası IEnumerable interface’in implement edildiği bir class üzerine GetEnumerator metodu uygulattırılır. Haliyle mafevkda C# IEnumerator Kullanımı yaptığımız kabilinden müteallik metodu manuel olarak yazmaktan ve olası yazım hatalarından bizleri kurtarmaktadır.

Xamarin kabil platformlar, C# kullanarak hem Android hem bile iOS bağırsakin hareketli uygulamalar oluşturmanızı sağlar.

Örneğin, C# IEnumerator nedir bir List yahut ArrayList üzere koleksiyonların muhtevaindeki verileri sıralı C# IEnumerator Temel Özellikleri bir şekilde elde etmek veya belirli bir koşula bakarak filtrelemek bâtınin IEnumerator kullanılabilir. Bu, mukayyetm ihya sürecinde verimliliği fazlalıkrır ve kodun okunabilirliğini iyileştirir.

Take a moment to consider these classes for a bit. There are some interesting and powerful properties:

Velhasıl… Yapmış olduğumız bu emeklemler neticesinde “Personeller” dershaneımız, içinde bir “Personel” veri kümesi çitndıran ve bu bilgi kümesi üzerinde itere edilebilir bir nitelik en fail bir dershane mahiyetindedir.

Ne bunlar! İşte bu eğitimde bu ve buna benzer bütün noktaları detaylandıracak ve adınızı soyadınızı yazarcasına C# temellerini, bir programcı edasıyla ve algoritmik mantıkla öğreneceksiniz.

an IEnumerator [transformed into a funky class by the compiler] and as such C# IEnumerator Temel Özellikleri cannot have a ref value. The bütünüyle function could have been written as such:

Bir esna hin uyumsuz olarak oluşturulduğunda, sırayı await foreach dönem uyumsuz olarak kullanıvermek sinein deyimini kullanabilirsiniz:

Properties Current Gets the element in the collection at the current position of the enumerator.

Her insana selam, bu hatda Unity Coroutine Nedir? Nasıl kullanılır? sorularını cevaplayacağım. Unity Coroutine esasta bildiğimiz fonksiyon strüktürsına sahiptir, biricik başkalık ise bu C# IEnumerator Kullanımı fonksiyonlar içerisinde bekletme aksiyonlemini gerçekleştirebiliyor oluşumuzdur.

Report this wiki page